Materiaalit

Laadukkaan nahan salaisuus löytyy luonnosta

Laadukas ja elegantin kaunis nahkalaukku valmistuu vain parhaista materiaaleista. Meidän ja Okay's-brändimme filosofia perustuu ajattomaan tyyliin, käyttömukavuuteen ja tuotteiden pitkään käyttöikään. Tästä syystä valintamme on kasviparkittu nahka.

Kasviparkitun nahan juuret ulottuvat yli 200 vuoden päähän, jolloin nahkaa parkittiin puurummuissa. Haluamme osaltamme jatkaa tätä käsityöperinnettä ja valmistaa upeita nahkalaukkuja, jonka kasviparkittu nahka meille mahdollistaa.

Tämän kuningatarmateriaalin salaisuus löytyy luonnosta. Parkitsemisprosessissa käytetään nimittäin luonnonuutteita, joita saadaan tiettyjen puu- ja kasvilajien rungosta, lehdistä sekä juurista. Prosessi vaatii aikaa. Itse asiassa raakavuodan muuttaminen kasviparkituksi nahaksi kestää noin 40 päivää. Tällä pitkät perinteet omaavalla menetelmällä raakavuota muuttuu erittäin kestäväksi, miellyttävän tuntuiseksi ja ainutlaatuiseksi materiaaliksi ilman kemiallisia aineita.

Kasviparkitun nahan erinomaisuus on huomattu myös asiakkaidemme keskuudessa. Aika ajoin saamme viestiä, jossa he kertovat 10 vuotta sitten ostetun Okay's-laukun olevan edelleen käytössä. "Laukku vain paranee vanhetessa". Tämän olemme kuulleet monen suusta eikä ihme, sillä hiljalleen ajan ja käytön myötä nahan pintaan tulee mielettömän upea patinoitu sävy.

Raakavuodat saadaan naudasta, ruokateollisuuden sivutuotteena. Yksikään eläin ei joudu teuraaksi nahan takia. Nahan valmistajamme on yksi tunnetun Genuine Italian Vegetable Tanned Consurtiumin jäsen ja heillä on tarkka valvonta vähäisen ympäristökuormituksen varmistamiseksi. Olemme olleet muutaman kerran Italiassa nahanvalmistajamme vieraana. Tuotantoa läheltä seuranneena olemme todella vakuuttuneita heidän ammattitaidosta, joka huomioi eettiset ja ympäristöä kunnioittavat toimintatavat. Tästä hyvänä esimerkkinä voidaan mainita heidän isot investoinnit jätteenkierrätykseen ja puhdistusjärjestelmiin. Investointien ansiosta raakavuodasta irrotettavat karvat voidaan nykyään jalostaa maatalouden lannoitteeksi sekä parkitsemisprosessista jäävä likainen vesi puhdistetaan ja hyödynnetään rakennustiilien valmistuksessa.

Värivaihtoehdot

Valmistamme lähes kaikki tuotteemme samasta kasviparkitusta nahasta. Sinulla on mahdollisuus valita laukkusi väri kuudesta eri värivaihtoehdosta: Konjakki, Musta, Mokka, Tummansininen, Viininpunainen ja Havunvihreä. Väreihin voit tutustua laukun tuotetiedoissa klikkaamalla värin painiketta.

1 / 5

Vuorikangas 100% puuvillaa

Okay's-laukkujen sisällä on vuorikangas, jonka valmistamme 100% puuvillasta. Vuorikankaan ansiosta laukun sisällä on mallista riippuen vetoketju- ja avotaskuja. Lisäksi laukun puhtaanapito helpottuu ja voit huoletta pyyhiä liat pois. Vuorikankaan väri on vaaleansininen.