Material

Hemligheten bakom högkvalitativt läder finns i naturen.

En högkvalitativ och elegant läderväska tillverkas enbart av de bästa materialen. Vår och varumärket Okay´s filosofi bygger på tidlös stil, användarvänlighet och hållbarhet. Av dessa anledningar har vi valt att använda vegetabiliskt garvat läder.

Vegetabiliskt garvat läder härstammar från över 200 år bakåt, när man garvade lädret i träfat. För vår del vill vi fortsätta denna hantverkstradition genom att tillverka underbara läderväskor, vilket vegetabiliskt garvat läder ger oss möjligheten till.

Hemligheten bakom detta magnifika material finns i naturen. I garvningsprocessen använder man naturprodukter, som fås från vissa träd- och växtarters stammar, löv och rötter. Processen kräver mycket tid. Att förvandla råhud till vegetabiliskt garvat läder tar ca.40 dagar. Genom denna metod, som har en lång tradition, förvandlas råhuden till ett väldigt hållbart, behagligt och unikt material utan kemikalier.

Förträffligheten hos vegetabiliskt garvat läder har också uppmärksammats av våra kunder. Alltid nu som då får vi meddelanden där kunderna berättar att deras för tio år sen köpta Okay´s väskor fortfarande är i användning. ” Väskan blir bara bättre och bättre med åren” får vi höra ofta, vilket i sig inte är konstigt, med tiden får väskan en fin patinerad nyans.

Råhuden fås från nötkreatur som en biprodukt från matindustrin. Inget djur slaktas enbart för sitt skinn. Vår lädertillverkare är medlem i det välkända konsortiet Genuine Italian Vegetable Tanned Leather Consortium, där de noga övervakar att belastningen på naturen är minimal. Vi har varit på besök till Italien ett par gånger. Efter att ha följt produktionen noga är vi verkligen övertygade om deras professionalism och de tar i beaktande både etiska- och miljöaspekter. Som ett bra exempel på detta kan nämnas deras stora investeringar på avfallssorteringen och rengöringssystem. Tack vare investeringarna kan håren som tagits bort från den råa huden nu bearbetas till jordbruksgödsel samt det smutsiga vattnet som lämnar efter garvningen rengörs och utnyttjas i tillverkningen av fasadtegel.

Färgalternativ

Vi producerar så gott som alla våra produkter av samma vegetabiliska garvade läder. Du har möjligheten att välja färg på din väska bland sex olika alternativ: cognac, svart, mocka, marinblå, vinröd och grön.

1 av 5

Fodertyget är 100% bomull.

Okay's-väskor har ett innerfoder som är tillverkat av 100% bomull.Tack vare fodertyget finns det öppna- samt fickor med dragkedja inuti väskan, beroende på modell. Dessutom blir det lättare att hålla väskan ren, då du obekymrat kan torka bort smuts. Innerfodret är ljusblått.